مزایا و نحوه استفاده از روغن کنجد
یکی از مواد غذایی شگفت انگیز و سالم که از 5 هزار سال پیش تا کنون مورد استفاده بشر قرار گرفته، کنجد است. کنجد یکی از قویترین و مغذیترین مواد غذایی دارویی میباشد. کنجد اهمیت عظیم و شگرفی در بین مردم داشت تا جایی که در هزاران سال قبل از میلاد بعضی از پادشاهان قسمتی از دستمزد افراد را با دانه کنجد پرداخت میکردند.
روغن ارده کنجد که از دانه گیاه کنجد به دست میآید در تمامی دوران به صورت یک داروی درمانی به خصوص در بیماریهای رودهای مورد استفاده قرار میگرفت، علاوه بر این استفادههای آرایشی نیز گزارش شده است. این دانه به طور طبیعی رنگی زرد دارد، طعم آن معطر و حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی است. هر دانه کنجد دارای 50 درصد روغن خالص است. این روغن عمدتاً مصرف خوراکی داشته و در صنایع داروسازی از آن به عنوان حلال در محلول های تزریقی عضلانی استفاده میشود و استعمال خارجی آن بر اندام های مختلف بدن رایج است، به عبارتی در ماساژ. روغن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می شود، همچنین در درمان لک سوختگی روی بدن استفاده دارد. مصرف مداوم کنجد میتواند بر تقویت حافظه تأثیر گذار باشد.
روغن ارده کنجد در کشورهای آسیایی از جمله هند، چین، ژاپن، خاورمیانه و کره بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین به عنوان یک تقویت کننده عطر و طعم در غذاهای آسیای جنوب شرقی کاربرد دارد. طب سنتی در هند واقع در منطقه "آیورودا" از روغن ارده کنجد جهت آرام کردن علائم مربوط به استرس استفاده میشود. تحقیقاتی در این زمینه وجود دارد که نشان می دهد وجود آنتی اکسیدان غنی شده و چربی های اشباع نشده در روغن کنجد میتواند به کنترل فشارخون کمک کند. این روغن بهعنوان محبوبترین روغن در آسیا و همچنین یکی از اصلی ترین محصولات روغنی شناخته شده است،
- ۹۵/۰۲/۰۳